Greta Thunberg, eroină a unui documentar prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia

Publicat:

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a participat la o videoconferinţă organizată înainte de prezentarea de vineri la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia a documentarului “I Am Greta”, de Nathan Grossman, difuzat în afara competiţiei oficiale, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Documentarul arată că există persoane care vorbesc despre existenţa unor teorii ale conspiraţiei, care spun că eu nu vorbesc din proprie inţiativă, că eu nu gândesc şi că altcineva îmi scrie discursurile. Cred că în acest film se vede că acest lucru nu este adevărat”, a declarat Greta Thunberg.


Citeşte şi: ULTIMUL vapor pe aburi din lume s-a ciocnit de mal: 17 oameni au fost răniţi!

“Cu siguranţă că gândesc singură, că vorbesc şi că decid totul din proprie iniţiativă”, a adăugat adolescenta suedeză.

Documentarul, filmat de Nathan Grossman, prezintă parcursul acestei tinere de 17 ani care a început lupta pentru mediul înconjurător în august 2018, iar de atunci a mobilizat milioane de tineri de pe întreaga planetă.

Greta Thunberg şi-a întrerupt vineri cursurile şcolare pentru a participa la această conferinţă organizată în format online la Veneţia, un oraş expus cu precădere schimbărilor climatice, după cum au demonstrat inundaţiile istorice din iarna trecută.

Lupta tinerilor pentru mediu a fost întreruptă brusc de extinderea pandemiei de coronavirus în întreaga lume, dar activista suedeză a spus că manifestaţiile vor fi reluate, cu respectarea protocoalelor sanitare.

Citeşte şi: Atena DEZMINTE discuţiile cu Ankara

“Acesta este o criză de o asemenea anvergură, încât nu suntem capabili să gestionăm două în acelaşi timp”, a spus Greta Thunberg, referindu-se la criza climatică şi la cea sanitară.

Însă ea a ţinut să facă din nou apel la apărarea mediului: “Trebuie să înţelegem urgenţa crizei climatice şi să o tratăm ca atare, altfel nu vom obţine o schimbare reală. Este ceea ce trebuie să facem acum”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă Polonia doreşte ca Uniunea Europeană să lanseze o campanie...

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal O femeie care a...

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului ‘dacă este necesar’

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului 'dacă este necesar' Turcia este gata să construiască o bază militară navală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.