Greta Thunberg regretă că lumea pare mai interesată de călătoriile sale decât de eșecul COP25

Publicat:

Activista suedeză pentru mediul înconjurător Greta Thunberg a deplâns faptul că interesul mass-media pentru modul în care călătoreşte este mai mare decât ceea ce ea a calificat drept “eşecul” Conferinţei asupra schimbărilor climatice (COP25) de la Madrid, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Surprinzător, mediile par să fie mai interesate de călătoriile cu trenul ale adolescenţilor decât eşecul COP25”, a scris Greta luni pe contul său de Twitter, ca răspuns la vâltoarea suscitată de poza ei de pe aceeaşi reţea de socializare, în care este văzută stând pe jos într-un tren al liniilor ferate germane.


Citește și: Rusia și China propun ridicarea unor sancțiuni impuse Coreei de Nord

“Uneori ai norocul să călătoreşti alături de ziarişti care pot confirma povestea ta”, scrie Greta referitor la versiunea reală publicată de ziarul suedez Dagens Nyheter. În ziar apar imagini, luate de o ziaristă în timpul călătoriei, în care adolescenta este văzută stând pe jos pe culoar, într-un tren aglomerat alături de alţi călători şi de bagajele lor.

Thunberg a încercat prin acest tweet să tranşeze, pe de-o parte, numeroasele comentarii de pe reţelele de socializare, mass-media şi ale companiei feroviare Deutsche Bahn (DB), şi, pe de altă parte, să-şi exprime dezamăgirea faţă de rezultatele summitului pentru climă care a ajuns la compromisuri minime.

La întoarcerea ei din Italia, unde participase la o manifestaţie a mişcării ‘Fridays for Future’, Greta a străbătut o parte a Germaniei călătorind cu un tren de mare viteză ICE în direcţia Suedia. Trenul era aglomerat, cum a descris propria activistă pe contul său, alături de o imagine în care este văzută stând pe jos.

În timp ce utilizatorii au profitat de ocazie pentru a critica problemele şi a se plânge de proasta funcţionare a trenurilor, compania Deutsche Bahn a încercat să demonteze versiunea tinerei, subliniind că ea a călătorit o parte din drum la clasa I. “Ar fi fost mai frumos dacă ai fi menţionat şi felul şi modul amabil şi competent în care aţi fost tratată de personalul nostru la clasa întâi”, se arată în mesajul postat pe contul de Twitter al Deutsche Bahn.

Totuşi, Deutsche Bahn nu a negat faptul că fata nu şi-a găsit un loc înainte de Frankfurt, la jumătatea călătoriei între Basel şi Hamburg.

Citește și: O barcă plină cu migranți s-a răsturnat în Mediterană. Cel puțin 7 oameni au murit!

Thunberg a răspuns printr-un tweet că trenul său de la Basel fusese anulat şi că ea şi prietenii săi au trebuit să stea pe podea în două trenuri înainte de a găsi un loc la clasa I din Goettingen. “Bineînţeles că nu este o problemă şi nu am pretins niciodată că a fost. Trenurile aglomerate sunt un semn bun, pentru că ele arată că cererea pentru călătoriile cu trenul este mare”, adăugase ea.

Thunberg, care refuză să călătorească cu avionul pentru a-şi limita amprenta de carbon, a fost criticată săptămâna trecută de preşedintele american Donald Trump care, tot pe Twitter, a ironizat indignarea ei ecologică, spunând că ar trebui să înveţe să-şi gestioneze furia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.