Greta Thunberg s-a alăturat unui protest la Londra înaintea COP26

Publicat:

Tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg s-a alăturat protestatarilor participanţi la o demonstraţie zgomotoasă în faţa birourilor londoneze ale băncii Standard Chartered pentru a solicita ca instituţia financiară să sisteze finanţarea extracţiei de combustibili fosili, informează Reuters, potrivit agerpres

Cunoscuta protestatară a apărut pentru scurt timp pe străzile City of London, districtul financiar al capitalei Marii Britanii, unde se află sediul unora dintre cele mai mari bănci şi companii financiare din lume.


Citește și : Austria înregistrează aproape 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Pe pancartele purtate de demonstranţi se puteau citi mesaje precum ”Lăsaţi-l în pământ!” şi ”Puteţi respira bani?”.

Activistei în vârstă de 18 ani i s-au alăturat circa 20 de activişti pentru climă din ţări precum Namibia, Filipine şi Samoa, care o vor însoţi pe Greta la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow.

Asaltată de echipe de televiziune şi de fotografi, activista a stat alături de alţi tineri protestatari plecând la scurt timp după aceea.

Thunberg a declarat în cadrul unui interviu pentru BBC că îşi doreşte ca băncile ”să stopeze finanţarea distrugerii noastre” întrucât atât de multe direcţionează încă finanţări către companii petroliere.

Citește și : Angela Merkel va efectua o vizită de adio în Franţa

Tânăra i-a mustrat recent pe politicieni pentru 30 de ani de ”blablauri” în loc să acţioneze pentru limitarea încălzirii globale.

Sunt preconizate proteste şi în alte oraşe printre care New York şi Frankfurt pentru a convinge marile instituţii financiare să nu mai pompeze bani în extracţia de combustibili fosili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.