Greta Thunberg va participa la manifestaţii pentru climă în Franţa

Publicat:

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg va participa la manifestaţii pentru climă în Franţa, pe 13 martie la Grenoble (est) şi pe 14 martie la Paris, organizate înaintea alegerilor municipale, au anunţat vineri organizatorii demonstraţiilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Vineri, “13 martie, peste 42 de mobilizări şi greve ale tinerilor pentru climă sunt anunţate în toată Franţa”, se arată într-un comunicat. A doua zi, sunt planificate peste 80 de demonstraţii şi alte evenimente.


Citește și : ‘Versiunea italiană’ a coronavirusului ‘circula neobservată de câteva săptămâni’

Manifestaţiile planificate pentru 13 şi 14 martie în Franţa sunt listate pe site-urile youthforclimate.fr/ şi marchepourleclimat.

“Aceste mobilizări vor reprezenta oportunitatea ca problema climei să fie inevitabilă înainte de alegerile municipale”, au explicat organizatorii, care doresc ca lupta împotriva schimbărilor climatice să fie pusă în centrul preocupărilor politice.

Aceste manifestaţii “vor avea loc la un an după cele din 15 şi 16 martie 2019” şi “la câteva luni după mobilizarea a peste şapte milioane de tineri din întreaga lume” în septembrie, cu ocazia unui summit pentru climă organizat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Citește și : 34 de iranieni au fost răpuşi de coronavirus. Creşte şi numărul cazurilor de infectare

Tânăra activistă în vârstă de 17 ani a devenit imaginea îngrijorărilor legate de mediu ale tinerilor şi nu numai, determinând implicarea a milioane de oameni. Greta Thunberg a organizat prima ei “grevă şcolară pentru climă” în august 2018, în faţa parlamentului din Stockholm. În decembrie 2019, ea a fost denumită Persoana Anului de revista americană Time.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.