Greva din cel mai mare port britanic de marfă va avea drept rezultat ‘întreruperea gravă’ a lanţului de aprovizionare

Publicat:

Greva în curs de desfăşurare în cel mai mare port britanic de marfă, Felixstowe, va avea drept rezultat ”întreruperea gravă” a lanţului de aprovizionare, a declarat, luni, un oficial al sindicatului Unite the Union, relatează AFP, scrie news.ro .

Mişcarea socială a început duminică în portul Felixstowe, în estul ţării, şi ”s-ar putea finaliza în această după-amiază (n.r. luni) dacă angajatorii vor fi de acord să ne întâlnim pentru negocieri reale”, a subliniat Robert Morton, şeful filialei de logistică a sindicatului Unite.


Citește și :  Biden, Macron, Johnson şi Scholz cer securizarea instalaţiilor nucleare din Ucraina

În caz contrar, ”lanţul de aprovizionare va suferi perturbări serioase. Aceasta este una dintre consecinţele regretabile ale unor astfel de situaţii”, a mărturisit el pentru Sky News.

Membrii Unite cer creşteri salariale ”cel puţin egale cu rata inflaţiei”, în timp ce angajatorii au propus 7%, potrivit acestuia.

”Dacă nu ne descurcăm, vor fi mai multe greve”, a avertizat el.

Inflaţia a ajuns la 10,1% pe parcursul unui an în iulie şi ar putea depăşi 13% în octombrie, cel mai înalt nivel al unei ţări G7.

Aceasta este prima grevă din 1989 în acest port, care operează aproximativ patru milioane de containere pe an.

Potrivit unei note a companiei de analiză financiară Hargreaves Lansdown emisă luni, Felixstowe ”este un motor esenţial în operaţiunile comerciale din Regatul Unit, iar o grevă de opt zile riscă să ducă la întreruperi în aprovizionarea supermarketurilor”.

Un oficial al portului Felixstowe a remarcat că managementul şi-a ajustat atitudinea, de la o creştere de 5% la 7%, plus un bonus de 500 de lire sterline plătit imediat, în timp ce Unite a rămas pe 10%, a spus el.

”Doar una dintre cele două părţi încearcă să ajungă la un acord”, a adăugat Paul Davey, director de afaceri publice al portului, la Sky News.

Citește și :  Vladimir Kliciko: Luptele de la centrala nucleară Zaporojie ar putea duce la o catastrofă mult mai mare decât cea de la Cernobîl şi Fukushima

Această grevă este cel mai recent episod dintr-o serie de acţiuni iniţiate de sindicat pentru salarii mai bune în Regatul Unit, unde gospodăriile se confruntă cu o scădere istorică a puterii de cumpărare. Ţara a cunoscut între joi şi sâmbătă trei zile consecutive de sistări ale serviciilor care au perturbat transportul, inclusiv metroul londonez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.