X

Greva generală paralizează Hong Kong-ul: HAOS pe aeroport şi la metrou!

Peste o sută de zboruri au fost anulate la Hong Kong, au anunţat autorităţile aeroportuare luni dimineaţă, într-un moment în care manifestanţii pro-democraţie lansează o mişcare de grevă generală pentru a creşte presiunea asupra autorităţilor pro-Beijing, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cel puţin 105 zboruri erau menţionate ca anulate pe lista de plecări a aeroportului din Hong Kong. Contactat de France Presse, un purtător de cuvânt al aeroportului nu a furnizat motive pentru aceste anulări şi s-a limitat să declare că pasagerii trebuie să verifice dacă zborul lor este prevăzut sau nu pentru plecare.


Citeşte şi: Un chinez a fost călcat în picioare de o turmă de elefanţi

Haosul s-a abătut luni dimineaţă şi asupra metroului din Hong Kong, unul recunoscut pentru eficienţa sa.

Militanţii pentru democraţie au coborât în staţiile de metrou la o oră de vârf şi au menţinut în mod deliberat uşile vagoanelor deschise pentru a împiedica garniturile să plece, provocând cozi lungi şi uneori chiar acroşaje între pasagerii furioşi şi manifestanţi.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg: ‘Lupii singuratici’ se inspiră unul de la altul

Dacă unii dintre călătorii de la metrou au fost iritaţi de haosul creat de manifestanţi, alţii şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcare, după două luni de proteste fără precedent care au vizat protejarea libertăţilor din Hong Kong.

Lidera executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat că va susţine o conferinţă de presă mai târziu în cursul dimineţii.

Tags: aeroportCarrie Lamgrevahong kongmetrouproteste
Categorii: Știrile zilei