X

Greva sindicatelor franceze ÎNCHIDE Turnul Eiffel

Turnul Eiffel va fi închis joi pentru vizitatori din cauza acţiunii de grevă, în condiţiile în care sindicatele se pregătesc pentru o altă zi de protest împotriva planurilor de reformă a sistemului de pensii, informează DPA, potrivit agerpres.

Cu toate acestea, nu există vreun indiciu cu privire la o perturbare pe scară largă a transportului, aşa cum s-a întâmplat în lunile decembrie şi ianuarie, din cauza grevelor împotriva reformei propuse de preşedintele Emmanuel Macron.

Citeşte şi: Atac TERORIST la Ierusalim! O maşină a intrat cu viteză în oameni!

Proiecte de legi pentru înlocuirea schemelor individuale de pensii existente în Franţa cu un sistem de pensii universal se află acum în faţa Adunării Naţionale.

Opoziţia a depus circa 19.000 de amendamente în încercarea de a bloca această legislaţie.

Citeşte şi: Un tren de mare viteză A DERAIAT în nordul Italiei. Doi oameni au murit!

Guvernul francez vrea să înfiinţeze un sistem de pensii universal care să înlocuiască cele 42 de scheme individuale existente până acum. Reforma este menită, de asemenea, să restricţioneze privilegiile pentru grupuri profesionale individuale şi prevede stabilirea unei ”vârste pivot” de 64 de ani, pentru a-i stimula pe francezi să muncească şi dincolo de vârsta legală de pensionare, în prezent, 62 de ani.

Tags: Emmanuel MacronfrantagrevapensiireformasindicateTurnul Eiffel
Categorii: Diaspora