Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Publicat:

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ, a fost declarat admisibil de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, CSM a dispus revocarea actului administrativ prin care Gribincea a fost respins.

Decizia a fost luată de membrii CSM, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii.


Vladislav Gribincea a fost audiat astăzi, 28 mai, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Potrivit juristului, descalificarea acestuia din concursul de la CSJ este contrară legii. Se întâmplă, după ce CSM i-a declarat inadmisibil dosarul pentru suplinirea funcțiilor vacante de magistrat la Curtea Supremă de Justiție.

Fosta președintă a Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate susține că Vladislav Gribincea „nu a picat testul la Curtea Supremă de Justiție”. „Din câte înțeleg, CSM nu a admis dosarul acestuia, deoarece nu ar fi fost prezentate anumite documente. Dacă decizia va rămâne în vigoare, ar mai urma un concurs, până la suplinirea tuturor funcțiilor, decât dacă cele 9 funcții disponibile nu vor fi suplinite din primul concurs”, a menționat deputata PAS la o emisiune.

Vladislav Gribincea a ratat fotoliul de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Consiliul Superior al Magistraturii i-a declarat inadmisibil dosarul pentru suplinirea funcțiilor vacante de magistrat la CSJ.

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Juristul crede că hotărârea de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care dosarul său a fost „declarat inadmisibil, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și a două referințe de la persoane notorii” este o neînțelegere. Mai mult ca atât, el susține că „nu s-a înscris în acest concurs și a trecut vettingul pentru a nu se conforma unor formalități ușor de îndeplinit și cere CSM să își revizuiască hotărârea”.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit pe data de 16 mai, în ședință. Până la pauza de masă, plenul Consiliului a declarat admisibile dosarele candidaților Viorica Puică, Stella Bleșceaga, Aurelia Cazacliu, Diana Stănilă și Stela Procopciuc pentru ocuparea funcției de judecător al CSJ și a aprobat raportul de evaluare externă a lui Vladislav Gribincea.

Pe data de 16 mai, Consiliul Superior al Magistraturii a examinat rezultatele evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Vladislav Gribincea și a aprobat raportul de evaluare externă a acestuia.

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Avocatul Vladislav Gribincea, candidat la funcția de judecător în cadrul Curții Supreme de Justiție, a fost audiat public, pe 26 martie curent, în cadrul Comisiei Vetiing, după ce aceasta l-a notificat despre dubiile sale cu privire la integritatea lui. De la audieri a fost recuzat Andrei Bivol, vicepreședinte al comisie și membru al acesteia, având o experiență de mai mult de 10 ani în avocatură. Audierea a durat 11 minute.

În august 2022, Vladislav Gribincea anunța că renunță la șefia CRJM, după 12 ani de președinție. Potrivit instituției, Gribincea a exercitat deja trei mandate consecutive și nu intenționa să candideze pentru exercitarea unui nou mandat. „Vrei să-mi iei locul și să fii șeful meu? Acum e ocazia perfectă!”, a scris atunci Gribincea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului Beat, fără cască și fără permis de conducere. Inspectorii de patrulare au dat...

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.