X

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ, a fost declarat admisibil de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, CSM a dispus revocarea actului administrativ prin care Gribincea a fost respins.

Decizia a fost luată de membrii CSM, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Vladislav Gribincea a fost audiat astăzi, 28 mai, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Potrivit juristului, descalificarea acestuia din concursul de la CSJ este contrară legii. Se întâmplă, după ce CSM i-a declarat inadmisibil dosarul pentru suplinirea funcțiilor vacante de magistrat la Curtea Supremă de Justiție.

Fosta președintă a Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate susține că Vladislav Gribincea „nu a picat testul la Curtea Supremă de Justiție”. „Din câte înțeleg, CSM nu a admis dosarul acestuia, deoarece nu ar fi fost prezentate anumite documente. Dacă decizia va rămâne în vigoare, ar mai urma un concurs, până la suplinirea tuturor funcțiilor, decât dacă cele 9 funcții disponibile nu vor fi suplinite din primul concurs”, a menționat deputata PAS la o emisiune.

Vladislav Gribincea a ratat fotoliul de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Consiliul Superior al Magistraturii i-a declarat inadmisibil dosarul pentru suplinirea funcțiilor vacante de magistrat la CSJ.

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Juristul crede că hotărârea de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care dosarul său a fost „declarat inadmisibil, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și a două referințe de la persoane notorii” este o neînțelegere. Mai mult ca atât, el susține că „nu s-a înscris în acest concurs și a trecut vettingul pentru a nu se conforma unor formalități ușor de îndeplinit și cere CSM să își revizuiască hotărârea”.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit pe data de 16 mai, în ședință. Până la pauza de masă, plenul Consiliului a declarat admisibile dosarele candidaților Viorica Puică, Stella Bleșceaga, Aurelia Cazacliu, Diana Stănilă și Stela Procopciuc pentru ocuparea funcției de judecător al CSJ și a aprobat raportul de evaluare externă a lui Vladislav Gribincea.

Pe data de 16 mai, Consiliul Superior al Magistraturii a examinat rezultatele evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Vladislav Gribincea și a aprobat raportul de evaluare externă a acestuia.

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Avocatul Vladislav Gribincea, candidat la funcția de judecător în cadrul Curții Supreme de Justiție, a fost audiat public, pe 26 martie curent, în cadrul Comisiei Vetiing, după ce aceasta l-a notificat despre dubiile sale cu privire la integritatea lui. De la audieri a fost recuzat Andrei Bivol, vicepreședinte al comisie și membru al acesteia, având o experiență de mai mult de 10 ani în avocatură. Audierea a durat 11 minute.

În august 2022, Vladislav Gribincea anunța că renunță la șefia CRJM, după 12 ani de președinție. Potrivit instituției, Gribincea a exercitat deja trei mandate consecutive și nu intenționa să candideze pentru exercitarea unui nou mandat. „Vrei să-mi iei locul și să fii șeful meu? Acum e ocazia perfectă!”, a scris atunci Gribincea.

Tags: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)Curtea Supremă de Justiţie (CSJ)Vladislav Gribincea
Justiţie