X

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează

Aveți mare grijă de unde procurați produse alimentare în această perioadă caniculară, avertizează specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Citește și: Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Potrivit specialiștilor de profil, în această perioadă, cele mai periculoase sunt bacteriile patogene E,coli, Salmonella, Listeria monocytogenes, care sunt principalele cauze ale toxiinfecțiilor alimentare și care se înmulțesc rapid la temperaturi ridicate.

Consumatorilor li se recomandă să procure alimente din locurile autorizate și dotate corespunzător. De asemenea, odată ce au procurat produsele alimentare, consumatorilor li se recomandă să evite transportarea produselor alimentare timp îndelungat după procurare, să  păstreze alimentele la temperaturi sigure atât pentru servire, cât și pentru depozitare.

„Microorganismele se pot înmulți foarte rapid dacă alimentele sunt păstrate la temperatura camerei. Un frigider setat la sub 5°C va proteja majoritatea alimentelor în termenul de consum. Nu lăsați alimentele gătite la temperatura camerei mai mult de 2 ore.  Păstrați alimentele gătite fierbinți înainte de servire. Evitați decongelarea alimentelor la temperatura camerei”, se menționează în nota emisă de ANSA.

De asemenea, oamenii sunt îndemnați să sesizeze structurile de profil responsabile în cazul depistării neregulilor.

Tags: Agenția Națională pentru Siguranța AlimentelorANSAatentionare caniculaproduse alimentare
Știrile zilei