X

Grosu avertizează că provocările din partea Rusiei în Moldova se pot intensifica

Grosu avertizează că provocările din partea Rusiei în Moldova se pot intensifica

Provocările din partea Federației Ruse în Moldova ar putea să se intensifice în perioada imediat următoare, în contextul în care țara noastră așteaptă decizia  Consiliului European, care urmează să fie adoptată la sfârșitul acestei săptămâni, privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV. Potrivit lui Grosu, în „arsenalul” provocărilor se înscrie și ultima alerta falsă cu privire la organizarea atacurilor în școlile din Moldova, care a fost lansată, la sfârșitul săptămânii trecute, pe un canal Telegram.

Citește și: Când ar putea fi anulată starea de urgență?

„Foarte repede s-a deconspirat de unde vine asta”, a menționat șeful Legislativului de la Chișinău, care consideră că provocările din partea Federației Ruse ar putea să se intensifice, având drept scop inducerea fricii și a panicii în societate.

„Acțiunile sau provocările din partea Federației Ruse se pot intensifica sau pot continua. Să încercăm să facem abstracție de decizia  de pe 15 și să spunem că provocările din partea Federației Ruse vor continua să existe atât timp cât aceasta are ambiții expansioniste, agresive și  barbare în Ucraina. Aceste provocări vor continua și în raport cu noi – atacuri de tip hibrid”, a menționat Grosu.

Președintele Parlamentului, regretă  și faptul că Rusia folosește în acest scop anumite structuri, inclusiv politice de la Chișinău.

„Ei o să continue prin gruparea criminală organizată, care a fost scoasa in afara legii și care are clone – vreo trei fețe noi – „Șansa”, „Renașterea” și mai au un partid pe care l-au dominat deja de pe interior. O să fie elementul de dezinformare, o să mai fie tot felul de provocări. Vor așa să destabilizeze sit din R. Moldova, să compromită procesul de integrare europeană”, a mai declarat Igor Grosu.

Tags: Federatia Rusagrupare criminalăIgor Grosuprovocari
Categorii: PoliticăȘtirile zilei