X

Grosu i-a mulțumit ministrului Apărării din Letonia pentru susținere

Grosu i-a mulțumit ministrului Apărării din Letonia pentru susținere

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Laurynas Kasčiūnas.

Citește și: Guvernul confirmă că este în căutarea unui sediu pentru PA

Șeful Legislativului de la Chișinău i-a mulțumit pentru poziția vocală în adoptarea deciziei Consiliului European de a demara negocierile de aderare cu Republica Moldova.

„Lituania este unul dintre cei mai activi susținători ai aderării Republicii Moldova la UE și oferă suport politic și financiar semnificativ pentru a atenua consecințele agresiunii Rusiei asupra țării noastre”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a subliniat, în cadrul discuțiilor cu oficialul lituanian, că sectorul de apărare și securitate al țării este o prioritate pentru guvernare și autoritățile fac pași concreți pentru a moderniza Armata Națională și a întări capacitățile de apărare, remarcând și ajutorul oferit de Lituania în acest domeniu. Oficialii au avut un schimb de opinii și despre combaterea propagandei, care este o amenințare directă la securitatea unui stat.

„Lituania este un exemplu de progres pe calea aderării la UE. Sunt sigur că dialogul excelent și cooperarea dintre țările noastre vor continua și mă bucur că avem astfel de parteneri de încredere în drumul nostru de aderare”, a mai spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Tags: Igor GrosuLaurynas Kasciunasministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania
Știrile zilei