X

Grosu la muzeu. Președintele Parlamentului a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal

Grosu la muzeu. Președintele Parlamentului a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal

Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Galeria colecțiilor „Petru Costin”.

Citește și: Un copac uscat s-a prăbușit peste un teren de joacă din sectorul Râșcani

În cadrul vizitei de lucru efectuate în orașul Ialoveni, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni.

Clădirea cu 4 etaje a muzeului găzduiește o colecție de peste 700 de uniforme militare, cea mai mare colecție din lume de chipiuri vamale, o colecție unică de 45 de drapele, o colecție cu peste 800 de radiouri, obiecte etnografice, o colecție de samovare, icoane vechi și alte obiecte prețioase.

Colonelul Petru Costin, unicul colecționar ce deține două recorduri Guinness Book, s-a referit și la viitoarele perspective de a atinge alte recorduri, și anume intenția de a constitui cea mai mare hartă din lume a României Mari din monede și realizarea celei mai mari sculpturi din potcoave din lume.

Pe durata ultimului an, muzeul și galeria au atras aproximativ 25.000 de vizitatori, devenind o importantă atracție turistică în raionul Ialoveni, în acest context, a fost abordat și subiectul includerii atracției în itinerarul pentru delegațiile oficiale ce vizitează țara noastră.

Tags: Grosu la MuzeuIgor GrosuMuzeul Serviciului VamalPreședintele Parlamentului
Știrile zilei