X

Grosu le recomandă socialiștilor să-și „stabilească corect diagnoza”

Grosu le recomandă socialiștilor să-și „stabilească corect diagnoza”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le recomandă socialiștilor, care, consideră el, sunt „în pană de idei” să-și „stabilească corect diagnoza”. Observațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Context” de la Moldova 1.

Citește și: Spînu către Ceban: „iar a încput să niorlăie”

În acest fel, Igor Grosu s-a referit la sesizarea socialiștilor și comuniștilor depusă la Procuratura Generală în legătură cu desemnarea noului guvernator la Banca Națională și acuzațiile lor de „trădare de patrie”.

„Socialiștii sunt în pană de idei. Recomandarea mea pentru ei – atunci când încerci sau vrei să rezolvi o problemă sau să te tratezi de o boală, încearcă sa stabilești corect care este diagnoza. Ei nici până acuma nu au avut curajul, cu toate plecările din partidul lor și cu toate cumpărările de deputați din fracțiunea lor, să recunoască  public și să spună că asta se întâmplă cu aprobarea Kremlinului pe banii murdari a unor hoți”, a menționat Igor Grosu.

Grosu le recomandă socialiștilor să-și „stabilească corect diagnoza”

Grosu a mai menționat că acum este momentul pentru socialiști să decidă dacă vor să „facă parte, să facă istorie și să contribuie la integrarea R. Moldova în UE” sau vor rămâne în continuare să facă jocul Moscovei care, de altfel, consideră Grosu, pare că nici nu mai mizează pe ei.

„Ceea ce am observat în 2023 este că Kremlinul a schimbat un pic strategia. A dat mâna cu bandiții, o spun cu toată responsabilitatea. Deja am impresia că nici pe socialiști nu mai pun miza, au dat fardul jos si au dat palma cu bandiții cu crima organizata”, a remarcat Igor Grosu.

Grosu mai consideră că și anul viitor R. Moldova va fi ținta amenințărilor hibrid de la Moscova doar, că, de acum în colo, suntem mai „imuni”.

„Noi deja avem un fel e imunitate. Avem funcționari, instituții de forță mai pregătite și antrenate. Am căpătat încrederea partenerilor europeni. Acum că am deschis negocierile suntem în alta „ligă”. Suntem tratați cu mai mult respect și ajutați să facem față la diverse provocări, surprize bănuiesc eu”, a mai remarcat președintele Legislativului.

Tags: Igor Grosujocul MoscoveiPreședintele ParlamentuluiSocialiştii
Știrile zilei