Grosu vorbeşte despre posibilitatea de a avea un Procuror General din România

Publicat:

Grosu vorbeşte despre posibilitatea de a avea un Procuror General din România

„Ideea aducerii unui Procuror General din România a fost tot timpul exprimată. Acum, când nu avem niciunul, aceasta este realitatea. Nu este simplu, implică mult curaj, multă determinare”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Vezi şi: Sub pământ se întâmplă un fenomen ciudat: Tibetul se rupe efectiv în două – VIDEO – Stiripesurse.md


Igor Grosu a precizat că, chiar dacă un Procuror General adus din România are avantajul că nu are vulnerabilități, nefiind conectat la sistemul din Republica Moldova, curajul este necesar pentru o asemenea decizie, transmite Tvr Moldova.

„Aici avem noul CSM noul CSP. Trebuie să recunoaștem că am pierdut șase luni în 2023 cu toate încercările de a tergiversa”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a menționat că au existat tot felul de tipuri pentru a amâna Adunările generale ale CSM și CSP.

Grosu vorbeşte despre posibilitatea de a avea un Procuror General din România

„Până la urmă tot au avut loc aceste adunări. Iată de ce este important să ne mișcăm repede și îndemn societatea civilă să stea cu ochii pe noi și să ne atenționeze de fiecare dată”, a precizat președintele Parlamentului.

Potrivit acestuia, este corect ca experți din România să ajungă în funcții importante în Republica Moldova.

„Atunci când ai un expert bun, și nu neapărat din România, dar acesta este avantajul nostru, trebuie să fim inteligenți și să găsim omul potrivit și noi suntem norocoși că el lasă funcția de la Bruxelles sau din România și vine în Republica Moldova”, a conchis Igor Grosu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Orban îşi apără eforturile pentru pace în Ucraina înainte de plecarea la Moscova

Viktor Orban îşi apără eforturile pentru pace în Ucraina înainte de plecarea la Moscova Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi-a apărat vineri "acţiunile" pentru a obţine...

Nu vă jucați cu focul! Risc sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație

Nu vă jucați cu focul! Risc sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație În această perioadă, există risc sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație,...

Carburanții se scumpesc din nou

Carburanții se scumpesc din nou Carburanții se scumpesc din nou. Agenția națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

A fost redeschisă circulația pe podul din Basarabeasca

A fost redeschisă circulația pe podul din Basarabeasca A fost redeschisă circulația pe podul din Basarabeasca, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Citește...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.