X

Grosu vrea mai mult respect din partea autorităților israeliene

Grosu vrea mai mult respect din partea autorităților israeliene

Președintele parlamentului, Igor Grosu, și-ar dori mai mult respect din partea autorităților israeliene.

Citește și: Printre victimele cutremurului din Japonia nu sunt moldoveni

Șeful Legislativului a exprimat această doleanță în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la postul TV „Vocea Basarabiei” în contextul solicitării autorităților Republicii Moldova de extrădare a penalului fugar Ilan Șor.

„Ei analizează…și aici tot e un semn de întrebare pentru noi. Cât poți să analizezi… eu înțeleg că ei au un conflict acum acolo, dar atunci când de pe teritoriul tău, un bandit cu banii Kremlinului încearcă să destabilizeze deliberat situația în R. Moldova, e un subiect de gândit și analizat. Pentru noi nu este clar cât îi trebuie Tel Aviv-ului să analizeze toate probele noastre. Sperăm să fie mai multă atenție. În mesajele care vin paralel ni se spune că se dorește o relație bună cu R. Moldova. Și noi la fel ne dorim acest lucru, dar trebuie să apară mai mult respect în aceasta relație. Așteptam cu nerăbdare un răspuns mai clar”, a menționat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Șeful Legislativului pare să se fi supărat și pe reprezentanții autorităților turce, care, în opinia lui, nu reușesc să-l vadă pe fostul democrat și fugarul Vlad Plahotniuc.

„Unu-i în Turcia, cred eu – la Plahotniuc mă refer. Deși colegii turci nu-l văd deocamdată. Ei nu-l vad. Sper să apară o mai bună vedere în timp”, a menționat Grosu.

Precizăm că fostul lider democrat și controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, a reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova în iunie 2019, după ce a pierdut puterea de la Chișinău.

El este considerat principalul beneficiar al furtului miliardului și cercetat penal pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor.

La rândul său, penalul fugar Ilan Șor a fost condamnat, în absența lui, la 15 ani de pușcărie pentru furtul miliardului. Acesta se ascunde de justiția moldovenească în Israel.

Tags: Igor GrosuIlan ŞorVlad Plahotnciuc
Știrile zilei