Un grup de democraţi din Camera Reprezentanţilor inițiează un demers impotriva președintelui Donald Trump

Publicat:

Un grup de democraţi din Camera Reprezentanţilor a Congresului american a anunţat miercuri că va iniţia o procedură de impeachment împotriva preşedintelui Donald Trump, un demers care are însă şanse reduse de succes în condiţiile majorităţii republicane din Cameră, informează agerpres .

Împotriva preşedintelui Trump vor fi introduse mai multe capete de acuzare, referitoare la obstrucţionarea justiţiei, subminarea independenţei justiţiei federale, subminarea libertăţii presei, încălcări ale clauzelor din Constituţie care interzic primirea de foloase atât din partea unei puteri străine cât şi din interior.


‘A sosit timpul să spunem clar poporului american şi acestui preşedinte că seriei sale de încălcări ale Constituţiei trebuie să i se pună capăt prin impeachment’, a declarat iniţiatorul demersului, Steve Cohen (statul Tennessee).

Citiți și : Vladimir Putin se va întâlni cu cei doi lideri ai republicilor separatiste din estul Ucrainei,

Lui i s-au alăturat cinci colegi, printre care Luis Gutiérrez of Illinois (Illinois), membru al comisiei juridice, Adriano Espaillat (New York) şi Al Green (Texas), unul dintre cei mai acerbi critici ai preşedintelui, şi, potrivit lui Cohen, urmează ca şi alţi democraţi să se implice în acest efort.

‘Am iniţiat această acţiune din cauza marii îngrijorări pentru ţară şi Constituţie, securitatea naţională şi democraţie. Credem că preşedintele Trump a încălcat Constituţia’, a subliniat Cohen, într-o conferinţă de presă.

El a cerut comisiei juridice să înceapă audierile, chiar dacă a recunoscut că este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple în Camera Reprezentanţilor controlată de republicani.

Pe de altă parte, liderii democraţilor se opun în mare parte acestui demers, temându-se că el ar putea irita bazinul electoral republican, care îl susţine pe preşedintele Trump.

Cohen este membru al subcomisiei pentru Constituţie şi justiţie civilă a comisiei juridice, care are jurisdicţie asupra procedurii de impeachment, ale cărei investigaţii le conduce.

Iniţiativa grupului de congresmeni indică o intensificare a eforturilor democraţilor, dat fiind că, până în prezent, numai doi democraţi au introdus articole de impeachment, dar au făcut aceasta fără un sprijin mai larg.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov,  a fost interzis în România. Cel puțin așa susține funcționarul, care a relatat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.