Un alt grup de solicitanţi de azil deportaţi din Germania a sosit pe aeroportul capitalei afgane Kabul

Publicat:

Un alt grup de solicitanţi de azil ale căror cereri au fost respinse a sosit miercuri pe aeroportul capitalei afgane Kabul, după ce au fost deportaţi din Germania, informează dpa citând oficiali, potrivit agerpres.

Grupul a sosit la Kabul cu un zbor charter în jurul orei 7:10 dimineaţă (2:40 GMT), potrivit unui oficial din serviciul de migraţie care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.


Citește și : Amnesty International anchetează crimele comise de ARSA în Myanmar

Oficiali din domeniul securităţii în Germania s-au referit marţi noapte la 15 deportaţi la bordul avionului ce a decolat de pe aeroportul german Frankfurt/Main în timpul serii.

Această deportare colectivă este a 13-a de la încheierea unui acord între guvernele Afganistanului şi Germaniei în 2016.

Un total de 234 de persoane au fost de atunci deportate.

Germania a oprit deportările colective după ce un camion capcană a explodat în 2017 în faţa ambasadei germane din Kabul ucigând peste 90 de persoane şi rănind mai mult de 400.

Dar Berlinul a reluat deportările în septembrie anul trecut în trei categorii: terorişti suspectaţi, infractori şi persoane care nu au cooperat cu guvernul german cu privire la documentele lor.

Citește și : Coreea de Nord le permite jurnaliștilor sud-coreeni să viziteze situl de testare nucleară

Deportările au loc pe fondul unei înrăutăţiri a situaţiei de securitate în Afganistan, în timp ce talibanii şi insurgenţii grupării Stat Islamic şi-au intensificat atacurile asupra forţelor de securitate, siturilor guvernamentale, centrelor districtuale, capitalelor provinciale şi civililor.

Luni, talibanii au avertizat civilii din capitala Kabul să stea departe de instalaţiile guvernamentale şi străine, anunţând că planifică noi atacuri.

Numai în Kabul au avut loc nouă atacuri la scară largă din ianuarie, în care au fost ucişi cel puţin 288 de civili şi cel puţin 525 răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.