Grupările rebele care controlează Ghouta Orientală s-au angajat să respecte armistiţiul umanitar cerut de ONU

Publicat:

Principalele grupări rebele care controlează Ghouta Orientală, ţinta unei campanii de bombardamente sângeroase a regimului sirian, s-au angajat să respecte armistiţiul umanitar cerut de o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, relatează duminică AFP.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), în şapte zile de lovituri aeriene şi de tiruri ale artileriei regimului în Ghouta Orientală, ultimul fief rebel de la porţile Damascului, au fost ucişi 519 civili, inclusiv circa o sută de copii, conform agerpres.


Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie care cere declararea fără întârziere a unui armistiţiu de o lună în Siria pentru a permite acordarea de ajutor umanitar şi evacuarea răniţilor aflaţi în stare gravă.

Citește și : Siria : Raidurile aeriene ale regimului au continuat în Ghouta Orientală și după adoptarea rezoluției ONU privind armistițiul de 30 de zile (OSDO)

Într-un comunicat, gruparea rebelă islamistă Jaich al-Islam s-a angajat “să apere convoaiele umanitare care vor intra în Ghouta Orientală”, “rezervându-şi totodată dreptul de a riposta imediat la orice încălcare” de către forţele regimului.

Într-un comunicat separat, o altă grupare islamistă, Faylaq al-Rahmane, s-a angajat, de asemenea, să respecte armistiţiul” şi “să faciliteze intrarea tuturor ajutoarelor ONU în Ghouta Orientală”, subliniind dreptul său la “legitimă apărare şi de răspuns la orice agresiune”.

Raidurile aeriene şi tirurile de artilerie ale regimului continuau duminică asupra mai multor localităţi din Ghouta Orientală, potrivit OSDO, care precizează totuşi că bombardamentele au scăzut în intensitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.