Grupul farmaceutic Merck a fost pus sub acuzare pentru ‘înşelăciune în formă agravată’

Publicat:

Filiala franceză a grupului farmaceutic german Merck a anunţat miercuri punerea sa sub acuzare pentru “înşelăciune în formă agravată” în secţiunea penală a procesului ce i-a fost intentat după ce a modificat formula medicamentului Levothyrox, informează AFP, potrivit agerpres.

“Directorul Merck din Franţa a fost audiat” marţi la Tribunalul Judiciar din Marsilia, o audiere la finalul căreia “judecătorul de instrucţie a decis să pună compania Merck sub acuzare pentru înşelăciune în formă agravată”, a anunţat grupul farmaceutic într-un comunicat.


Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi – Black News

Punerea sub acuzare a fost asociată cu “modalităţi de informare implementate în momentul tranziţiei de la vechea la nouă formulă, în 2017”, pentru acest medicament prescris împotriva hipotiroidiei, a precizat compania farmaceutică.

Noua compoziţie a medicamentului, ce modifică unii dintre excipienţii săi pentru a aduce mai multă stabilitate produsului farmaceutic, a fost reclamată, între martie 2017 şi aprilie 2018, de aproximativ 31.000 de pacienţi care s-au confruntat cu migrene, insomnii şi ameţeli.

O anchetă penală pentru înşelăciune în formă agravată, omucidere şi vătămări involuntare a fost deschisă în 2018.

“Această punere sub acuzare nu vizează în niciun caz calitatea noii formule a medicamentului Levothyrox”, au dat asigurări reprezentanţii producătorului farmaceutic Merck, care au subliniat faptul că au dorit “să aducă orice precizare necesară pentru a informa publicul că nicio infracţiune penală, de orice natură ar fi ea, nu a fost comisă”.

Citeşte şi: Peste 100.000 de francezi cer în stradă salarii mai mari – Black News

În secţiunea civilă a procesului, Curtea de Casaţie din Franţa a respins în martie recursul grupului Merck, ce a fost condamnat în 2020 la plata unor despăgubiri pentru peste 3.300 de pacienţi care au suferit efecte secundare în urma schimbării formulei iniţiale a medicamentului Levothyrox.

În decizia sa, cea mai înaltă instanţă franceză a estimat că “atunci când compoziţia unui medicament se modifică şi când această evoluţie a formulei sale nu este semnalată în mod explicit în prospect, producătorului şi operatorului le poate fi reproşată o lipsă de informare a publicului”, care poate “să cauzeze un prejudiciu moral”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.