Grupul ‘Înţelepţilor’, fondat de Mandela, îl îndeamnă pe Trump să-şi recunoască înfrângerea

Publicat:

Grupul ‘Înţelepţilor’, format din foşti lideri mondiali marcanţi, şi-a exprimat joi îngrijorările legate de refuzul preşedintelui american Donald Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea electorală, atitudine în care aceştia văd o lipsă de respect faţă de integritatea democraţiei americane, transmite Reuters, scrie agerpres.

Grupul a fost creat la iniţativa fostului şef de stat sud-african Nelson Mandela şi este condus în prezent de ex-preşedinta irlandeză Mary Robinson.


Citește și : Turcii s-au bucurat prea repede: Rusia nu-i lasă să pună bocancul în Nagorno-Karabah! Premierul armean recunoaşte că a semnat un acord RUŞINOS, dar necesar

Din el mai fac parte văduva lui Mandela, Graca Machel, ex-secretarul general al ONU Ban Ki-moon, Ellen Johnson Sirleaf, fostă preşedintă a Liberiei, Juan Manuel Santos, fost preşedinte al Columbiei, ambii laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, precum şi o serie de alţi lideri mondiali. Fostul preşedinte american Jimmy Carter este membru emerit al grupului.

‘Înţelepţii’ consideră că atitudinea lui Trump ‘pune în pericol funcţionarea democraţiei americane’, îndemnându-l pe acesta să accepte verdictul urnelor.

‘Afirmaţiile continue de fraudă electorală făcute de preşedinte şi de unii membrii de rang înalt ai Administraţiei şi ai Partidului Republican, formulate până acum fără vreo dovadă convingătoare, transmit o lipsă de respect faţă de integritatea şi independenţa instituţiilor democratice şi juridice ale Statelor Unite’, afirmă Grupul Înţelepţilor într-un comunicat.

Citește și : Un elicopter plin cu observatori internaţionali S-A PRĂBUŞIT în Sinaiul egiptean. Toţi cei aflaţi la bord au murit!

‘Cei care au a profita de pe urma impasului actual sunt conducătorii autocratici şi actorii maligni care doresc să submineze democraţia şi statul de drept în lume’, atrag atenţia ‘Înţelepţii’.

Mary Robinson, fost Înalt Comisar ONU pentru drepturilor omului, mai remarcă faptul că ‘Înţelepţii’ au comentat anterior despre ‘situaţii volatile şi nedemocratice din state precum Kenya, Sri Lanka şi Zimbabwe’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.