X

Grupul rus de hackeri Killnet continuă atacul cibernetic major asupra Lituaniei

Grupul rus de hackeri Killnet anunţă că va continua în cursul zilei de marţi atacul cibernetic major asupra Lituaniei, ca represalii pentru decizia Vilniusului de a interzice tranzitul unor mărfuri sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad, relatează Reuters , scrie news.ro .  

Premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte, a declarat că instituţiile guvernamentale lucrează 24 de ore pe zi pentru a ”remedia problemele pe măsură ce sunt găsite”.

Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

”Acesta nu este primul atac. Am experimentat multe atacuri cibernetice începând cu 24 februarie”, a spus ea, referindu-se la ziua în care Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina.

Atacurile anterioare au inclus scanare intensă pentru vulnerabilităţi în computerele guvernamentale, a mai spus premierul.

Şeful Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat săptămâna trecută că Lituania ”aplică doar sancţiunile Uniunii Europene” cu privire la interzicerea transportului anumitor mărfuri către Kaliningrad şi nu a luat nicio decizie unilaterală.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

Tags: atacKillnetrusiaucraina
Categorii: Diaspora