Grupul Wagner a preluat controlul asupra celei mai mari părţi estice a oraşului Bahmut

Publicat:

Grupul de mercenari Wagner, susţinut de Kremlin, a preluat controlul asupra celei mai mari părţi estice a oraşului Bakhmut, potrivit informaţiilor Ministerului britanic al Apărării publicate pe 11 martie , informează mediafax.

Dar grupul se confruntă cu o nouă provocare pe Bakhmutka, râul care împarte oraşul Bahmut în două şi care marchează acum linia frontului ruso-ucrainean.


Citește și : Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

Forţele ucrainene au demolat poduri cheie peste râul în nord şi sud.

Zona este dificilă de traversat pentru forţele Wagner în linia de foc a ucrainenilor adăpostiţi în clădirile fortificate din vest, transmite The Kyiv Independent.

Cu toate acestea, forţele ucrainene şi liniile de aprovizionare din vest rămân vulnerabile la încercările continue ale ruşilor de a le flanca dinspre nord şi sud, potrivit raportului.

Ministerul ucrainean al Apărării a recunoscut pe 10 martie că bătălia pentru Bahmut devine tot mai dificilă, deoarece Rusia îşi menţine ofensiva şi continuă să încerce “să străpungă apărarea trupelor noastre”.

Imagini recente din satelit cu Bahmut, un oraş aproape pustiu care avea 70.000 de locuitori, au fost capturate de compania privată americană de sateliţi Maxar.

Imaginile publicate pe 10 martie au arătat un oraş cu aspect apocaliptic, cu clădiri avariate şi un pod de cale ferată distrus.

Rusia şi-a intensificat ofensiva pe frontul Bakhmut de la jumătatea lunii ianuarie, capturând încet-încet aşezare după aşezare pentru a înconjura oraşul.

Citește și : Puterea din Venezuela leagă un acord cu opoziţia pentru ridicarea sancţiunilor

În ciuda dimensiunilor sale şi a ruinelor, capturarea oraşului Bahmut ar marca cea mai mare victorie a Rusiei de la începutul anului, când a cucerit ultimele bastioane ucrainene din regiunea Luhansk.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a transmis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.