X

Grupuri mici de migranţi au încercat să pătrundă în Polonia pe timpul nopţii

Mulţi migranţi au continuat să încerce să traverseze frontiera din Belarus în Polonia, însă într-un număr mai mic şi în general în grupuri de dimensiuni reduse, au anunţat vineri autorităţile poloneze, la o zi după ce Belarus a evacuat principalele tabere în care se adunaseră migranţii, pe care i-au transferat în centre de primire, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“S-au produs tentative de trecere a frontierei, dar au fost adoptate alte metode”, a declarat ministrul apărării polonez, Mariusz Blaszczak, la postul privat Polsat, vorbind despre grupuri mai mici.

Citeşte şi: Sebastian Kurz a rămas FĂRĂ imunitatea parlamentară – Black News

Pe de altă parte, vameşii polonezi au informat vineri că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 255 de tentative de trecere a frontierei şi 45 de expulzări de cetăţeni străini, potrivit Reuters.

“Două grupuri mari au încercat să treacă frontiera cu forţa – primul grup era format din 500 de cetăţeni străini, iar cel de-al doilea din 50 de cetăţeni străini. Oamenii au fost agresivi”, a informat poliţia poloneză pe contul său de Twitter.

Purtătoarea de cuvânt a grănicerilor polonezi, Anna Michalska, a declarat că autorităţile din Belarus au fost văzute joi seară ajutând migranţii să traverseze în Polonia după ce tabăra de lângă Bruzghi (Belarus) a fost evacuată.

“(Belaruşii) au adus mai mulţi migranţi la locul în care s-a produs o tentativă de trecere în forţă a frontierei. La început erau 100 de oameni, dar apoi partea belarusă a adus mai multe persoane cu camioanele. Apoi erau circa 500 de persoane”, a spus Michalska.

Potrivit unui calcul făcut de agenţia de presă poloneză PAP, de la începutul anului, paza de frontieră din această ţară a înregistrat peste 34.000 de tentative de trecere frauduloasă a frontierei polono-belaruse, din care peste 6.000 s-au produs în noiembrie, circa 17.300 în octombrie, aproape 7.700 în septembrie şi peste 3.500 în august.

Citeşte şi: BOMBĂ de la CDC: Cei imunizaţi natural NU transmit COVID-19! – Black News

La rândul lor, autorităţile de la Minsk au anunţat vineri că toţi cei circa 2.000 de migranţi evacuaţi în ultimele zile din tabăra de lângă frontiera poloneză şi-au petrecut prima noapte la căldură într-un centru de primire de pe teritoriul belarus.

“Vor primi circa 8 tone de produse alimentare”, a transmis agenţia de stat Belta pe contul său de Telegram, publicând fotografii cu migranţi care se odihnesc în saci de dormit, pe jos, într-un hangar.

Tags: belarusBruzghiMariusz BlaszczakmigrantiPolonia
Categorii: Diaspora