X

Grupurile de inițiativă ale candidaților Sandu, Vlah, Usatîi, Munteanu și Ulianovschi, înregistrate de CEC

Grupurile de inițiativă ale candidaților Sandu, Vlah, Usatîi, Munteanu și Ulianovschi, înregistrate de CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la prezidențiale, Valeriu Pleșca, din cauza mai multor încălcări menționate în cadrul ședinței CEC din 24 august.

Potrivit reprezentanților Comisiei, au fost depistate mai multe nereguli privind înregistrarea, una dintre ele fiind neexistența unui cvorum dar și faptul că Valeriu Pleșca, în momentul desemnării sale în calitate de candidat la prezidențiale, deținea funcția de președinte al partidului Uniunea Creștin-Socială din Moldova, potrivit zdg.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Totodată, grupurile de inițiativă ale candidaților Renato Usatîi, Maia Sandu, Tudor Ulianovschi, Irina Vlah și Igor Munteanu au fost înregistrat de CEC, sâmbătă, 24 august.

Anterior, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților Ion Chicu, Vasile Terlev, Octavian Țîcu și Alexandr Stoianoglo au fost înregistrare de Comisie, vineri, 23 august.

Candidații la funcția de președinte al R. Moldova se pot înregistra în cursa electorală în perioada 21-31 august la CEC. Proiectele privind stabilirea locului și timpului recepționării documentelor candidaților, grupurilor de inițiativă, precum și ale partidelor politice și blocurile electorale care se vor participanți la referendum, au fost adoptate de CEC în ședința de vineri, 16 august.

Pentru înscrierea în cursa pentru funcția de președinte al R. Moldova, candidații sunt așteptați la sediul CEC în perioada 21 august – 20 septembrie, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00. Excepție fiind 20 septembrie, participanții se pot înregistra până la ora 17:00.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Grupurile de inițiativă în vederea susținerii candidaților pot depune actele în perioada 21-31 august inclusiv, la sediul CEC, de la 9:00-16:00.

Pentru înregistrarea în calitate de participanți la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, partidelor politice și blocurile electorale vor depune cererile la sediul CEC începând cu data de 21 august. Ultima zi de înregistrare – 20 septembrie. La sediul CEC, reprezentanții formațiunilor sunt așteptați, de luni până vineri, între ora 9:00-16:00. Excepție fiind 20 septembrie, participanții se pot înregistra până la ora 17:00.

Tags: CECMunteanuSanduUsatîiVlah
Politică