X

Guaido primeşte sprijinul preşedintelui Ecuadorului pentru o “transformare profundă” în Venezuela

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, şi-a continuat turneul sud-american sâmbătă în Ecuador, unde preşedintele Lenin Moreno şi-a exprimat sprijinul pentru o “transformare profundă” în Venezuela, relatează AFP, scrie Agerpres.

“Vom fi atenţi la semnalele pe care le vor da poporul venezuelean şi dumneavoastră, liderul şi avocatul acestei transformări profunde de care poporul venezuelean are nevoie”, i-a declarat Lenin Moreno lui Juan Guaido, la sosirea acestuia, sâmbătă după-amiază, în staţiunea Salians (sud-vest) de pe malul Pacificului.

Citește și : Lovitură dată mafiei napoletane – Un important lider a fost arestat

Juan Guaido, preşedinte social-democrat al parlamentului venezuelean controlat de opoziţie şi recunoscut preşedinte interimar la Venezuelei de peste 50 de ţări, a vizitat anterior Columbia, Brazilia, Paraguay şi Argentina, sfidând o interdicţie de a părăsi ţara pronunţată de justiţia venezueleană. El a afirmat că va reveni în ţară luni.

“În acest turneu foarte important efectuat la fraţii noştri din America de Sud, am venit nu doar pentru a solicita ajutor”, dar “şi pentru a căuta libertatea, democraţia şi a cere prosperitate şi progres pentru Venezuela”, a declarat Juan Guaido.

El a mai lansat un apel “să se pună capăt uzurpării şi pentru o tranziţie paşnică în Venezuela”.

Circa 2,7 milioane de venezueleni şi-au părăsit ţara de la începutul crizei politice şi economice, în 2015, potrivit statisticilor ONU. Ecuadorul, alături de Peru şi mai ales Columbia, este una principalele ţări de refugiu pentru migranţii venezueleni.

Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva, aclamat de susţinători la funeraliile nepotului său

Quito estimează că circa 250.000 de venezueleni trăiesc pe teritoriul său, dintre care 100.000 deţin viză.

“Acest stat este în faliment total, iar asta nu trebuie să meargă mai departe”, a declarat Lenin Moreno referindu-se la guvernul liderului socialist Nicolas Maduro.

Tags: BraziliacolumbiaecuadorJuan GuaidoLenin MorenoParaguaySaliansVenezuela
Categorii: Știrile zilei