Guatemala opreşte căutările celor 200 de dispăruţi în urma erupţiei Vulcanului de Foc

Publicat:

Autorităţile din Guatemala au sistat duminică operaţiunile de căutare a circa 200 de persoane îngropate de erupţia violentă a vulcanului Fuego la începutul lunii iunie, soldată cu moartea a cel puţin 110 persoane, informează AFP, potrivit agerpres.

“S-a decis că acţiunile de căutare să fie definitiv oprite în San Miguel Los Lotes şi El Rodeo (…), iar zona a fost declarată nelocuibilă” a declarat presei Serviciul de protecţie civilă.


Citeşte şi: Cutremur puternic în Japonia. Cel puţin trei oameni au murit – VIDEO

Anunţul intervine în condiţiile în care căutările fuseseră suspendate de vineri după-amiaza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Operaţiunile de salvare a persoanelor dispărute în tonele de moloz a fost îngreunată de activitatea continuă a vulcanului şi de precipitaţiile masive căzute în zona sinistrată, provocând alunecări de teren.

În urma erupţiei vulcanului Fuego la 3 iunie, 110 de persoane şi-au pierdut viaţa, 197 au fost date dispărute, iar 3.617 au fost adăpostite în 70 de centre de primire, potrivit datelor oficiale.

Citeşte şi: O camionetă a intrat cu viteză în mulţime la un festival de muzică din Olanda

Serviciul de protecţie civilă a indicat, de asemenea, că duminică, în vulcanul Fuego au fost înregistrate mici erupţii, cu o frecvenţă de 4-5 pe oră, care au expulzat coloane de cenuşă până la mii de metri deasupra craterului acestui colos de 3.763 metri, situat la 35 kilometri sud-vest de capitală.

De asemenea, Pacaya şi Santiaguito, alţi doi vulcani activi din Guatemala, şi-au intensificat activitatea în ultimele zile, ceea ce face necesară menţinea rezidenţilor şi autorităţilor în stare de alertă, potrivit unui raport al Institutului de Vulcanologie (Insivumeh).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.