Guenther Oettinger salută perspectiva unui nou Guvern pro-european în Italia

Publicat:

Comisarul european Guenther Oettinger, membru al conservatorilor cancelarului Merkel din Germania, a salutat joi perspectiva unui nou Guvern pro-european care să preia puterea în Italia, afirmând că este o evoluţie în bine, potrivit Reuters, transmite şi mediafax.

Bruxelles-ul este pregătit să „facă totul pentru a uşura munca noului guvern italian atunci când va fi instalat în funcție și, astfel, pentru a-l recompensa”, a declarat Oettinger la potul de radio SWR.


Citeşte şi: Uraganul Dorian spulberă insulele din Caraibe

Miercuri, Partidul Mișcarea 5 Stele din Italia și Partidul Democrat din opoziție au anunţat că vor încerca să formeze o coaliție, alungând ani de ostilitate pentru a evita alegerile anticipate și pentru a reduce incertitudinea economică.

Șeful statului din Italia este așteptat să ofere joi celor două partide șansa de a forma un nou guvern, punând capăt unei perioade de trei săptămâni de incertitudine politică care ar putea marca un moment de cotitură în relațiile sale cu Uniunea Europeană.

Președintele Sergio Mattarella se întâlnește joi cu premierul Giuseppe Conte și este de așteptat să-i înmâneze un nou mandat pentru a alcătui o nouă coaliție.

Inamice în trecut, cele două partide au intrat în discuții pentru formarea unei coaliții după ce fostul partener de coaliție al Miscării 5 Stele, partidul de extremă-dreapta, Liga Nordului, condus de eurocepticul Matteo Salvini, a declarat guvernul nefuncţional și a solicitat alegeri anticipate.

Citeşte şi: Zarif: SUA trebuie să respecte acordul nuclear şi să înceteze ‘terorismul economic’

Cele două părți mai trebuie să se pună de acord asupra unei platforme politice comune și a unei echipe de miniștri, însă șeful Mişcării 5 Stele, Luigi Di Maio, și omologul său din PD, Nicola Zingaretti, au spus că s-au angajat să găsească un obiectiv comun pentru binele țării.

„Iubim Italia și considerăm că merită să încercăm această experiență”, a spus Zingaretti jurnaliștilor. Vorbind la scurt timp după aceea, Di Maio a spus: „Ne-am asumat angajamente faţă de italieni … și orice ar fi vrem să le îndeplinim.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.