Guillermo Lasso se proclamă preşedinte ales în Ecuador

Publicat:

Candidatul de centru-dreapta Guillermo Lasso s-a declarat învingător în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Ecuador, când după numărarea a 97,22% din voturi a înregistrat un avans de 5,03 puncte în faţa rivalul său de stânga, Andrés Arauz, notează EFE, potrivit agerpres.

“Este o zi istorică, o zi în care toţi ecuadorienii şi-au decis viitorul, şi-au exprimat cu votul lor necesitatea unei schimbări şi dorinţa de zile mai bune pentru toţi”, le-a spus el simpatizanţilor săi prezenţi în oraşul Guayaquil (sud-vest).


Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

La cea de-a treia candidatură pentru preşedinţie, Guillermo Lasso a obţinut duminică 52,51% din voturi, faţă de 47,49% rivalul său, conform rezultatelor oficiale parţiale anunţate de Consiliului electoral naţional (CNE).

Guillermo Lasso s-a angajat să preia “provocarea” de a schimba ţara, care se confruntă cu o severă criză economică, agravată de pandemia de COVID-19, transmite AFP.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

“La 24 mai, ne vom asuma cu responsabilitate provocarea de a schimba destinul patriei noastre şi de a realiza pentru întreg Ecuadorul oportunităţile şi prosperitatea la care aspirăm”, a declarat fostul bancher conservator, a cărui victorie a fost recunoscută de rivalul său, socialistul Andrés Arauz.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, la 7 februarie, Andrés Arauz se situase pe primul loc cu 32,72% din voturi, iar Guillermo Lasso obţinuse doar 19,74%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.