X

Gunoiștea de la Ciocana va fi închisă. Va fi construită una nouă, cu o linie de sortare a deșeurilor

Gunoiștea de la Ciocana va fi închisă. Va fi construită una nouă, cu o linie de sortare a deșeurilor

Regia „Autosalubritate” a semnat un nou contract în cadrul proiectului „Deșeuri solide Chișinău”, cu compania turcă LIV MUH MUS INS LTD, care va supraveghea lucrările de recultivare și închidere a depozitului temporar de gunoi din sectorul Ciocana. De asemenea este prevăzută construcția unei noi stații de transfer cu o linie de sortare a deșeurilor municipale, transmite IPN.

LIV MUH MUS INS LTD a fost desemnată câștigătoarea licitației desfășurate pe ECEPP, platforma electronică de achiziții a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

„Acest pas reprezintă un avans semnificativ în modernizarea managementul deșeurilor municipale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din capitală”, precizează „Autosalubritate”.

CItește și: Ucraina se aşteaptă la o accelerare a exodului populaţiei, în urma distrugerii centralelor electrice ale ţării

În perioada următoare, „Autosalubritate” urmează să semneze contractul cu compania care va executa efectiv lucrările, ceea ce va constitui încă un pas important în direcția implementării proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”  pentru viitorul ecologic, sustenabil și sănătos al municipiului Chișinău.

Proiectul este finanțat de către Primăria municipiului Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).

Tags: CiocanaGunoișteasortare a deșeurilor
Social