X

GUR, atac cibernetic la scară largă asupra agențiilor guvernamentale și a marilor companii din Federația Rusă

GUR, atac cibernetic la scară largă asupra agențiilor guvernamentale și a marilor companii din Federația Rusă

În Rusia, a avut loc o întrerupere pe scară largă la serviciile electroniceîn mai multe instituții din cauza unui atac al specialiștilor cibernetici, Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit Suspilna, citând surse din serviciile speciale.

Potrivit publicației, activitatea instituțiilor guvernamentale ale Federației Rusev au fost paralizate, precum ministerele apărării, finanțelor, afacerilor interne, justiției, industriei și energiei, tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și companiile private rusești, mai scrie Ukrayinska Pravda, citând o sursă din organul agenției de informații.

Deși, conform raportului oficial al Roskomnadzor, eșecurile sunt o consecință a unui „crash în rețeaua de comunicații backbone”, totuși, potrivit surselor UP, motivul real este un „atac DDoS la scară largă, care este în prezent realizat de specialiști cibernetici de la Direcția Principală de Informații a MOU.

” În plus, site-ul web și serviciile Serviciului Federal de Taxe al Federației Ruse sunt blocate. A fost publicat un mesaj de la Serviciul Vamal Federal, care a declarat că „din cauza unui atac masiv DDoS asupra operatorilor de telecomunicații, schimbul de informații cu participanții la activitatea economică străină este dificil”.

Compania United Aircraft Manufacturing a fost, de asemenea, oprită temporar din rețea. Au fost înregistrate eșecuri în funcționarea serverelor stocării cloud rusești „Gosoblako”. În plus, după cum scrie UP, într-un număr de regiuni ale Rusiei, „oficiul unificat de înregistrare a registrului de stat” nu a funcționat de câteva zile. De asemenea, serviciile Sberbank și Alfa Bank rămân indisponibile rușilor.

Tags: atac ciberneticGURla scară largă
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei