Guterres a lansa un apel de urgenţă la donaţii de aproape 400 milioane de dolari pentru victimele din Siria

Publicat:

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat marţi un apel de urgenţă la donaţii de aproape 400 milioane de dolari pentru ajutorarea timp de trei luni a populaţiilor victime ale cutremurului în Siria, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Astăzi, anunţ că ONU lansează un apel umanitar de 397 milioane de dolari pentru populaţiile victime ale seismului care a devastat Siria. Aceasta va acoperi o perioadă de trei luni’, a declarat Guterres în faţa presei, precizând că un apel similar este în pregătire şi pentru Turcia.


Citește și : NATO devine din ce în ce mai implicată în conflictul din Ucraina

Secretarul general al ONU a chemat toate statele membre să ‘finanţeze integral şi fără întârziere’ acest apel la donaţii, pentru a garanta ‘un ajutor umanitar de care aproape 5 milioane de sirieni au nevoie disperată – printre care adăposturi, îngrijiri medicale, hrană’.

În faţa aceste situaţii fără precedent, preşedintele sirian Bashar al-Assad a acceptat luni deschiderea a două puncte de trecere transfrontaliere între Turcia şi zonele rebele din nord-vestul Siriei, în condiţiile în care convoaie ONU puteau până acum să treacă printr-un singur post de frontieră în virtutea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate.

‘Suferinţa umană cauzată de această catastrofă naturală epică nu trebuie să fie agravată şi mai mult de obstacole create de oameni – acces, finanţare, aprovizionare’, a subliniat Guterres, cerând din nou ca ajutorul să poată fi transportat ‘pe toate rutele, fără restricţii’.

Citește și : Primul avion saudit în peste zece ani a aterizat în Siria pentru a aduce ajutoare

Convoaie ale ONU trec de joi prin punctul transfrontalier de la Bab al-Hawa şi un prim convoi a traversat marţi unul din cele două puncte noi. ONU a indicat, în schimb, luni că nu a putut organiza deocamdată un convoi între liniile de front în Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.