X

Guterres cere ‘încetarea ostilităţilor’ între Turcia şi Siria în regiunea Idli

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut marţi ‘încetarea ostilităţilor’ între Turcia şi Siria în regiunea Idlib, evocând ‘o schimbare extrem de îngrijorătoare în natura conflictului’, informează France Presse, scrie agerpres.

Este necesară ‘încetarea ostilităţilor înainte de o escaladare care să ducă la o situaţie ieşită complet de sub control’, a declarat Guterres într-o conferinţă de presă.

Citește și : UE RESPINGE planul de pace elaborat de Trump pentru conflictul israelo-palestinian

‘Suntem în special îngrijoraţi’ să vedem că ‘în prezent avem armata turcă şi armata siriană care se bombardează’ în regiunea Idlib, ultima provincie rebelă în nord-vestul Siriei, a insistat secretarul general al ONU.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marţi că nu va permite regimului sirian să progreseze mai departe la Idlib. În noaptea de duminică spre luni, tiruri de artilerie ale regimului sirian au făcut opt morţi de partea turcă. Ankara a ripostat, bombardând poziţii siriene şi ucigând cel puţin 13 persoane.

Citește și : Zeci de arestări în trei operaţiuni antidrog în sudul Italiei

În două luni, jumătate de milion de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în nord-vestul Siriei, fugind din calea ofensivei regimului sirian, susţinut de aliatul său rus, împotriva jihadiştilor şi rebelilor.

Tags: Antonio GuterresIdlib
Categorii: Știrile zilei