Guterres: Situaţia din Gaza devine ‘din ce în ce mai disperată’

Publicat:

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă duminică în legătură cu o situaţie “din ce în ce mai disperată” în Fâşia Gaza, deplângând faptul că Israelul şi-a “intensificat operaţiunile militare acolo”, relatează France Presse.

“Situaţia în Gaza devine din ce în ce mai disperată de la o oră la alta. Regret că în loc de o pauză umanitară atât de necesară, susţinută de comunitatea internaţională, Israelul şi-a intensificat operaţiunile militare”, a declarat Guterres în cursul unei vizite în Nepal, după o alta de patru zile în Qatar.


Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

El a calificat drept “total inacceptabil” numărul civililor ucişi şi răniţi în războiul între Israel şi Hamas, declanşat prin atacul sângeros al grupării islamiste în 7 octombrie pe teritoriul israelian.

 

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în atacul Hamas în sudul Israelului, în principal civili, iar alte 230 de persoane au fost luate ostatice, potrivit autorităţilor israeliene.

 

Hamas, aflat la putere în Fâşia Gaza din 2007, afirmă că peste 8.000 de palestinieni, în majoritate civili, au fost ucişi în bombardamentele israeliene neîncetate de la începutul conflictului.

 

Reiterându-şi apelul la o “imediată încetare a focului umanitară” în Fâşia Gaza, secretarul general al ONU a cerut “furnizarea unui ajutor umanitar susţinut la o scară care să răspundă nevoilor populaţiei” din teritoriul palestinian.

 

“Lumea este martora unei catastrofe umanitare care se desfăşoară sub ochii noştri”, a pledat Antonio Guterres la Katmandu, capitala Nepalului.

 

“Peste două milioane de persoane, care nu au niciun loc unde să meargă în deplină securitate, sunt private de elemente esenţiale vieţii – hrană, apă, adăpost şi îngrijiri medicale – în timp ce sunt supuse unor bombardamente neîncetate”, a adăugat secretarul general al ONU.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Zece nepalezi au decedat în timpul războiului între Israel şi Hamas, un al 11-lea fiind dat dispărut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare Meta anunţă că în jur de 63.000 de conturi...

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu) Un studiu australian a descoperit că speciile invazive de melci au o...

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului Conform astrelor, anumite zodii se vor bucura de o perioadă...

UNESCO a retras cel mai mare parc natural din Senegal de pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol

UNESCO a retras cel mai mare parc natural din Senegal de pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.