Guțul, gata să lupte pentru funcția de membru al Cabinetului de miniștri, în ciuda ‘presiunilor’ de la Chișinău

Publicat:

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, susține că este gata să lupte pentru funcția de membru al Cabinetului de miniștri, în ciuda „presiunilor” de la Chișinău.

Bașcana a făcut anunțul pe 21 septembrie, la 2 luni după ce a fost învestită în funcția de guvernatoare.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Guvernatoarea a comentat declarațiile recente ale președintei Maia Sandu, care a declarat că nu se grăbește să o desemneze pe Guțul în funcția de membru al Guvernului și că Legislația nu îi oferă un termen-limită în care trebuie să o facă. Guțul a acuzat guvernarea în acest context că ar interpreta legislația așa cum îi convine și că ar rescrie legile, în interesul lor.

„Președinta a remarcat că legislația nu prevede un termen pentru astfel de numiri, că ea nu încalcă nimic. (…) Cel mai probabil, consilierii doamnei președinte nu au raportat asupra termenelor prevăzute în Codul administrativ al Republicii Moldova. După cum vedeți, autoritățile de la Chișinău interpretează legislația Republicii Moldova în felul lor, iar uneori o rescriu în grabă pentru a se potrivi nevoilor lor”, a declarat Guțul.

Evghenia Guțul a anunțat în acest context că este gata să lupte pentru funcția de membru în Guvern, în ciuda „presiunilor”.

„Vom lupta pentru drepturile noastre, vom apăra statul de drept în Republica Moldova și vom cere respectarea autonomiei Găgăuziei, oricâte presiuni ne-ar pune Chișinăul”, a mai conchis Evghenia Guțul.

Amintim că Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 19 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatoarea UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

Recent, bașcana a făcut apel la autoritățile centrale ale Republicii Moldova să o accepte în echipa guvernamentală, după ce anterior a declarat pentru presa de la Moscova că s-ar putea să nu fie inclusă în componența Cabinetului de miniștri, din cauza faptului că face parte din echipa politicianului fugar Ilan Șor, condamnat la închisoare în dosarul „Frauda Bancară”.

Tot atunci, Guțul a spus că numirea sa în componența echipei guvernamentale „este o chestiune secundară, care va rămâne pe conștiința Maiei Sandu”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.