X

Guțul a aterizat de la Moscova și nimeni nu i-a pus cătușe

Guțul a aterizat de la Moscova și nimeni nu i-a pus cătușe

Bașcana UTA Găgăuzia a aterizat, puțin timp în urmă, pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

Citește și: Ministerul Muncii solicită implicarea CNA invocând un abuz la primărie

Evghenia Guțul nu a fost arestată, așa cum se presupunea, dar a fost întâmpinată cu flori de simpatizanții ei.

Ea a declarat pentru presă că nu consideră că a făcut „ceva greșit” mergând la Moscova și a mai precizat că nu-i este frică de nimic, pentru că are „alături o echipă puternică”.

Precizăm că, această după-amiază, forțele speciale au blocat intrările în Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

Deocamdată, nu se cunoaște eventualul motiv al acțiunilor mascaților. Inițial, s-a presupus că acțiunile au loc în contextul revenirii Evgheniei Guțul în Moldova.

Ulterior, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a precizat pentru presă că mascații nu o așteaptă pe Guțul și nu au nicio legătură cu revenirea acesteia din Federația Rusă.

Precizăm că bașcana de la Comrat, Evghenia Guțul, a efectuat o vizită la Moscova, unde s-a întreținut, inclusiv cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Ea  și-a calificat deplasarea drept „foarte productivă”.

La întrevederea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, Guțul i s-a plâns și a cerut ajutor „pentru a apăra locuitorii din Găgăuzia”. Nu demult, ajutorul Federației Ruse a fost solicitat și de către separatiștii transnistreni.

La Chișinău s-a vorbit, inclusiv despre faptul că aceasta ar putea fi arestată la sosirea în țară pentru trădare de Patrie.

Tags: Aeroportul Internaţional ChişinăuEvghenia Guțul a aterizatGuțul la AeroportGuțul la Moscovamascați la Aeroport
Social