X

Guţul: Partidul de guvernământ i-a privat pe oamenii cei mai defavorizaţi din autonomie de suplimentele la pensie

Başcanul Găgăuziei, Evghenia Guţul, a spus că autorităţile centrale i-au privat pe pensionarii din autonomie de adaosurile la pensii de o mie de lei.

Guţul a remarcat, marţi, într-o conferinţă susţinută la agenţia “INFOTAG”, că plăţile urmau să înceapă încă din octombrie.

Citește și : Efros, despre cooperarea cu Ucraina: Țările noastre trebuie să meargă pe calea europeană de dezvoltare

“Am stabilit ca la etapa iniţială să primească sporuri cei a căror pensie nu depăşeşte 3 mii de lei. Această categorie de locuitori se află într-o situaţie extrem de dificilă. Am dorit să-i ajutăm să supravieţuiască iarna aceasta, plătindu-le o indemnizaţie lunară de 1.000 de lei. Nu există astfel de fonduri în bugetul Găgăuziei. Ne-am propus să implementăm acest program social din fonduri extrabugetare, cu sprijinul filantropilor, prieteni ai Găgăuziei noastre”, a spus Guţul.

Potrivit ei, conducerea autonomiei a deschis “un cont special pentru aceasta la Direcţia principală de sănătate şi protecţie socială”.

“Mecenaţii au virat în acest cont prima tranşă în valoare de 15 milioane de lei, însă la 31 octombrie contul a fost blocat de autorităţile moldoveneşti, iar banii de pe acesta au fost îngheţaţi. Locuitorii din Găgăuzia şi din întreaga ţară trebuie să cunoască adevărul. Partidul PAS de guvernământ, Maia Sandu, i-a privat pe oamenii cei mai defavorizaţi din autonomie de suplimentele la pensie. Îmi este greu să dau o notă acestor acţiuni. Nu sunt doar ilegale. Acţiunile PAS şi ale lui Sandu sunt inumane şi pur şi simplu criminale faţă de persoanele în vârstă”, a spus Guţul.

Citește și : Tofilat: Putin a început să exercite presiuni asupra țării în încercarea de a-și impune interesele

Anterior, partidul de guvernământ PAS a anunţat pe canalul său de telegram că este vorba de “bani ilegali proveniţi de la o grupare infracţională organizată”.

Tags: Evghenia GuţulGagauziaMaia Sandupensii
Categorii: PoliticăȘtirile zilei