X

Guțul se plânge că autoritățile de la Chişinău au blocat 15 milioane de lei

Guțul se plânge că autoritățile de la Chişinău au blocat 15 milioane de lei

Bașcanul Evghenia Guțul a anunțat că autoritățile de la Chișinău au blocat 15 milioane de lei, ajunși pe un cont special și destinați Găgăuziei.

În cadrul unei conferințe de presă, Guțul a declara că banii au fost transferați de un sponsor pentru plata lunară suplimentară de 1.000 de lei pentru pensiorarii din Găgăuzia, transmite Știri.md.

„Ieri, cu câteva minute înainte de sfârșitul zilei de muncă, noi am primit o notificare că autoritățile centrale au blocat 15 milioane de lei, veniți pe contul special. Acești bani au fost transferați pe contul special de către un sponsor pentru plata lunară suplimentară pensionarilor, ale căror pensii nu sunt mai mari de 3.000 de lei. Cu acțiunile lor, autoritățile centrale nu doar au blocat plățile suplimentare, dar partidul de guvernare PAS și Maia Sandu au lăsat mii de familii din autonomie fără speranță, că iarna vor rămâne singuri în fața facturilor pentru gaz, cu prețuri mari pentru produsele alimentare și medicamente. PAS și Maia Sandu au adus Moldova într-o sărăcie totală”, a spus Guțul.

În cadrul conferinței de presă, bașcanul Găgăuzei s-a adresat președintelui R. Moldova și i-a cerut să deblocheze banii din fondul special.

Guțul se plânge că autoritățile de la Chişinău au blocat 15 milioane de lei

„Doamna Sandu, sunt convinsă că iarna mama dumneavoastră va trăi în căldură. Va avea asistență medicală și atenție cuvenită. Dar ce propuneți pensionarilor noștri? Nu vă cerem ajutor, nu vă cerem alocarea banilor proporțional din acele credite și granturi, care ajung astăzi în Moldova. Avem doar o cerință: nu ne încurcați să lucrăm. Deblocați fondul special. Noi avem toate documentele care confirmă proveniența legală a banilor. Nu ne încurcați să lucrăm, e cel mai bine ce puteți face pentru locuitorii din Găgăuzia”, a mai spus Guțul.

Citeşte şi: Netanyahu nici nu vrea să audă de o încetare a focului: ‘E vremea războiului!’ – Stiripesurse.md

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a declarat că banii furați de la cetățeni vor fi sechestrați și utilizați pentru cetățeni.

„Banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi sechestrați și utilizați tot pentru cetățeni, fără a alimenta ambițiile politice ale unor grupări criminale”, a spus Vodă.

Tags: Daniel VodăEvghenia GuţulGagauziaMaia Sandu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei