X

Guvern: Veteranii de război, vor accesa mai simplu bilete de tratament sanatorial

Guvern: Veteranii de război, vor accesa mai simplu bilete de tratament sanatorial

Veteranii de război, persoanele cu dizabilități de pe urma războiului, persoanele afectate de catastrofa de la Cernobîl și alte categorii de cetățeni vor accesa mai simplu bilete de tratament sanatorial. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

Scopul proiectului este de a reduce birocrația și de a spori accesibilitatea beneficiarilor la servicii de tratament sanatorial, prin utilizarea instrumentelor digitale. Noile modificări vor permite accesarea automată a datelor disponibile, simplificând procesul de acordare a biletelor de tratament sanatorial.

Astfel, cererea va putea fi depusă electronic, prin intermediul portalului servicii.gov.md sau pe pagina oficială a Casei Naționale de Asigurări Sociale. De asemenea, numărul documentelor ce urmează a fi prezentate de către solicitant va fi redus, iar schimbul de informații între instituțiile responsabile va fi automatizat.

Conform datelor statistice prezentate de Casa Națională de Asigurări Sociale, în anul 2022, au fost distribuite aproximativ 6500 de bilete de tratament sanatorial, în valoare totală de peste 57 de milioane de lei, iar în anul 2023 – circa 6650 de bilete, în sumă de peste 68 de milioane de lei.

Tags: guvernmai simplu bilete de tratament sanatorialveteraniivor accesa
Categorii: SocialȘtirile zilei