Guvernatoarea BNM, Anca Dragu – dialog cu societatea civilă

Publicat:

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu – dialog cu societatea civilă

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a invitat la dialog experți din domeniul economic, cu scopul de a găsi soluții pentru revitalizarea intermedierii financiare în Moldova. Reuniunea informală a avut loc în contextul în care nivelul actual al intermedierii financiare este considerat extrem de scăzut în țara noastră.

Întrunirea reprezintă o continuare a dialogului cu societatea civilă inițiat de guvernatoarea BNM, în luna ianuarie, pentru a aborda subiecte menite să impulsioneze dezvoltarea economică a Republicii Moldova.


În cadrul întrevederii, expertul internațional Dumitru Vicol a propus strategii de stimulare a intermedierii financiare, inspirate de succesul unor modele regionale, iar reprezentantul comunității Watchdog, Sergiu Tofilat, a împărtășit preocupări legate de noile provocări energetice și efectele lor asupra inflației.

Citește și Ungaria interzice accesul în țară al TIR-urilor din România, începând din această noapte

Anca Dragu a subliniat importanța unui efort comun între bănci și companii pentru a identifica cele mai eficiente modalități de a întâlni cererea și oferta de credit. „Aceasta este esențială pentru a stimula economia și a asigura stabilitatea financiară a țării”, a spus guvernatoarea BNM.

Participanții au angajat un dialog constructiv despre cum poate fi încurajată inițiativa antreprenorială și asigurată o dezvoltare economică durabilă în Moldova. „Este vital să continuăm aceste discuții și să lucrăm împreună pentru a construi un sistem financiar care să răspundă nevoilor tuturor actorilor economici”, a menționat în concluzie Anca Dragu.

La discuții au mai participat reprezentanții departamentelor politică monetară, stabilitate financiară, supraveghere bancară, sisteme de plăți, piețe financiare, reglementare și autorizare, cercetări economice și aplicate din cadrul Băncii Naționale a Moldovei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.