X

Guvernatoarea statului Michigan avertizează asupra ‘vidului de leadership’ de la Casa Albă

Guvernatoarea statului Michigan, democrata Gretchen Whitmer, a avertizat luni că există o criză de leadership la Casa Albă, în contextul în care situaţia epidemică legată de COVID-19 s-a agravat în SUA, notează DPA, potrivit agerpres.  

”Suntem în mijlocul celor mai rele săptămâni ale acestei pandemii”, a spus Whitmer, care a fost criticată frecvent de administraţia Trump. Ea a subliniat că depinde de fiecare stat din componenţa SUA să gestioneze pandemia, dată fiind lipsa de interes din partea Washingtonului.

Citește și : Preşedintele Parlamentului European o felicită pe Maia Sandu

”Cu vidul de leadership în Washington DC, le revine guvernatorilor statelor” să facă ce pot pentru a salva vieţi, a declarat politiciana democrată pentru postul de televiziune MSNBC.

Casa Albă pare să fi făcut un pas în spate în privinţa combaterii eficiente a răspândirii noului coronavirus. În numai şase zile, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în SUA a crescut de la 10 milioane la 11 milioane.

Donald Trump le-a cerut în acest an oamenilor să ”elibereze” statul Michigan după ce Whitmer a impus restricţii pentru a limita răspândirea coronavirusului. Şase persoane au fost arestate pentru conspiraţie pentru răpirea guvernatoarei democrate.

Citește și : Tot mai mulţi migranţi ajung în Cipru din Turcia

Scott Atlas, un consilier al preşedintelui american Trump pentru COVID-19, le-a cerut conaţionalilor să se revolte împotriva restricţiilor.

”Singura modalitate de a opri asta este dacă oamenii se revoltă. Ai ceea ce accepţi”, a scris el pe Twitter, criticând noile restricţii impuse de Whitmer, printre care mutarea în online a activităţii numeroaselor şcoli.

Tags: Casa Albacovid-19Gretchen WhitmerSUAwashingtonWashington DC
Categorii: Știrile zilei