X

Guvernator taliban UCIS într-o explozie

Guvernatorul taliban al provinciei Balkh, din nordul Afganistanului, a fost ucis joi într-o explozie ce a afectat biroul său, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei, potrivit agerpres.

“Două persoane, printre care Mohammad Dawood Muzammil, guvernatorul provinciei Balkh, au fost ucise într-o explozie în dimineaţa zilei de joi, ora 9:00. Natura exploziei nu este cunoscută, dar aceasta s-a produs la etajul al doilea al biroului guvernatorului”, a precizat Asif Waziri, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Balkh.

Citeşte şi: Putin, Zelenski sau românii ar putea lua Moldova?

Mohammad Dawood Muzammil este unul dintre cei mai înalţi responsabili talibani care au fost ucişi în astfel de circumstanţe de când mişcarea a revenit la putere în august 2021, notează AFP.

Acesta fusese numit iniţial guvernator al provinciei estice Nangarhar, după preluarea puterii de către talibani. La Nangarhar, el a condus lupta contra jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (SI), după care anul trecut a fost numit guvernator al provinciei Balkh.

Citeşte şi: Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina; există riscuri de escaladare a conflictului (raport SUA) – Black News

Numărul atentatelor a scăzut în Afganistan după revenirea talibanilor la putere, dar nu au încetat. Cele mai multe sunt revendicate de gruparea SI.

Tags: AfganistanAsif WaziriBalkhMohammad Dawood MuzammilNangarharStat Islamic (SI)
Categorii: Știrile zilei