X

Guvernatorii ruşi din Kursk şi Belgorod se plâng de atacuri ucrainene

Guvernatorii raioanelor ruse Kursk şi Belgorod au afirmat miercuri dimineaţa că forţele ucrainene au lansat atacuri din cealaltă parte a frontierei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Atacul asupra oraşului Valuiki a durat mai mult de o oră”, a scris pe Telegram guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, care a relatat şi despre o victimă – o femeie rănită în piept şi despre distrugeri la cel puţin opt case. El a susţinut că apărarea rusă a doborât trei obiecte aeriene, printre care şi o dronă, iar forţele ucrainene au tras de 12 ori cu lansatoare de rachete Grad.

Citeşte şi: SUA și NATO au nevoie de porturile grecești pentru a transfera echipamente militare la granița cu Rusia – Black News

Roman Starovoit, guvernatorul raionului Kursk, aflat mai la nord, de asemenea la frontiera cu Ucraina, a informat că ucrainenii au tras asupra satului Tiotkino, provocând daune la o şcoală şi la o casă; el nu a precizat ce armament s-a folosit pentru atacuri.

Reuters nu a fost în măsură să verifice independent relatările celor doi oficiali. Ucraina nu revendică aproape niciodată responsabilitatea atacurilor asupra Rusiei sau a teritoriilor ucrainene ocupate de forţele ruse. Atât Kievul, cât şi Moscova neagă că ar ataca intenţionat civili. În ultimele luni, în regiunile ruse vecine cu Ucraina au avut loc aproape zilnic explozii şi atacuri, puse de ruşi pe seama forţelor ucrainene sau a unor sabotori pro-ucraineni, reaminteşte agenţia. 

Citeşte şi: Va reuși Rusia să submineze Moldova grație găgăuzilor – Black News

Tags: BelgorodkievKurskmoscovaRoman StarovoitrusiaTiotkinoucrainaValuikiViaceslav Gladkov
Categorii: Război in Ucraina