X

Guvernul a aprobat constituirea Consiliului pentru Diplomație Economică

Guvernul a aprobat constituirea Consiliului pentru Diplomație Economică

Executivul a aprobat constituirea Consiliului pentru Diplomație Economică, un organism esențial care integrează eforturile Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării în vederea promovării intereselor economice ale Republicii Moldova pe plan extern.

Această inițiativă subliniază angajamentul ambelor ministere de a consolida poziția țării noastre în economia globală și de a stimula dezvoltarea economică durabilă, informează unica.md cu referire la un comunicat de presă, potrivit unica.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Consiliul va asigura o abordare coerentă și integrată a intereselor economice ale Republicii Moldova și va facilita atingerea unor obiective strategice de dezvoltare economică a țării noastre.

Prin colaborarea dintre cele două instituții publice, în cadrul Consiliului se vor identifica sectoare de interes major și se vor avansa parteneriate strategice cu potențial de a aduce beneficii economice semnificative țării.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Totodată, Consiliul va monitoriza și evalua progresul, va gestiona utilizarea eficientă a resurselor de diplomație economică și adaptarea strategiilor și planurilor de acțiune la rezultate și provocări.

În calitate de copreședinte al Consiliului, Ministerul Afacerilor Externe va avea rol decizional important. Aceasta va consolida eforturile țării noastre de atragere a investițiilor și de promovare a exporturilor pe piețele internaționale.

Tags: externguvernMoldova
Politică