X

Guvernul a aprobat constituirea Consiliului pentru Diplomație Economică

Guvernul a aprobat constituirea Consiliului pentru Diplomație Economică

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi constituirea Consiliului pentru Diplomație Economică. Noua structură va integra eforturile Ministerului Afacerilor Externe /MAE/ și ale Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării /MDED/ în vederea promovării intereselor economice ale Republicii Moldova pe plan extern, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, această inițiativă subliniază angajamentul ambelor ministere de a consolida poziția țării noastre în economia globală și de a stimula dezvoltarea economică durabilă, potrivit moldpres.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Astfel, Consiliul va asigura o abordare coerentă și integrată a intereselor economice ale Republicii Moldova și va facilita atingerea unor obiective strategice de dezvoltare economică a țării noastre.

Prin colaborarea dintre cele două instituții publice, în cadrul Consiliului se vor identifica sectoare de interes major și se vor avansa parteneriate strategice cu potențial de a aduce beneficii economice semnificative țării.

Totodată, Consiliul va monitoriza și evalua progresul, va gestiona utilizarea eficientă a resurselor de diplomație economică și adaptarea strategiilor și planurilor de acțiune la rezultate și provocări.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: guvernMAEMoldova
Politică