X

Guvernul a aprobat semnarea acordului privind achiziționarea terenului pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău

Guvernul a aprobat semnarea acordului privind achiziționarea terenului pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău

Guvernul R. Moldova va semna un acord cu Guvernul Statelor Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Hotărârea de Guvern a fost aprobată în ședința de miercuri, 10 iulie.

Astfel, conform Executivului, bunul imobil urmează să fie achiziționat printr-un tratat bilateral interguvernamental, nu un contract de vânzare-cumpărare a terenului fostului Stadion Republican din municipiul Chișinău, strada Tighina 12, cu suprafața totală de 5,1814 ha, potrivit zdg.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Nu se cunoaște deocamdată suma de bani pe care o va plăti misiunea diplomatică statului. Totuși, reprezentanții Guvernului au transmis în luna martie că prețul de vânzare estimat ar fi de circa 15 milioane de euro, „însă toate datele finale vor fi făcute publice după ce echipa de negociatori va încheia toate procesele”.

Anterior, Parlamentul a modificat legislația pentru ca Guvernul să poată negocia prețul bunului imobil pornind de la valoarea de referință cadastrală a terenului, nu de la valoare de piață.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Documentul urmează să substituie Acordul, semnat la Chișinău la 12 iulie 2019, între Guvernul R. Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei.

Tags: chisinauguvernStadion RepublicanSUA
Politică