X

Guvernul a confirmat în funcții directorii a trei Agenții

Guvernul a confirmat în funcții directorii a trei Agenții

Guvernul a confirmat astăzi în funcții directorii a trei Agenții. Decizia a fost necesară după ce au fost operate modificări în legislație și, potrivit noilor reguli, conducătorii instituțiilor subordonate ministerelor sunt persoane de demnitate publică și trebuie să fie numiți în funcție prin hotărâre de Guvern.

Astfel, Vasile Chetrușca a fost numit director al Agenției Naționale Transport Auto. „Vasile Chetrușca deja deține această funcție, dar după modificarea legislației, conducătorii instituțiile subordonate ministerelor sunt persoane de demnitate publică și sunt numiți de Guvern”, a declarat la ședința Executivului, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, informează MOLDPRES, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Totodată, Mihai Lupașcu a fost numit director al Agenției pentru Securitate Cibernetică. Lupașcu deține această funcție din luna martie 2024.

În același timp, în baza noilor prevederi legislative, Nicolae Jelamschi a fost numit director al Agenției  Naționale pentru Sănătate publică. Nicolae Jelamschi deține această funcție din toamna anului 2021.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: Agențiidirectoriguvern
Politică