X

Guvernul a votat regulamentul aprecierii gravității vătămării corporale

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Regulamentul privind aprecierea medico-legală a gravității vătămării integrității corporale sau sănătății.

Documentul va contribui la îmbunătățirea calității și corectitudinii efectuării expertizei medico-legale, respectiv garantarea accesului la o justiție corectă și combaterea fenomenului de violență, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Moldova, MĂTURATĂ de POTOP: Zeci de familii au rămas fără lumină și acoperișuri – Stiripesurse.md

Regulamentul stabilește modul de apreciere a gravității vătămării corporale sau a sănătății în baza normelor internaționale.

Documentul mai prevede criteriile medico-legale pentru determinarea gravității vătămării integrității corporale sau sănătății persoanei, procedura de apreciere, ca parte a expertizei medico-legale judiciare și extrajudiciare, iar pentru cazurile de tortură, inclusiv obligativitatea determinării gradului de corelație.

Citeşte şi: Tiraspolul renunţă în acest an la parada militară – Stiripesurse.md

De asemenea, având în vedere caracterul intersectorial al aprecierii medico-legale a gravității vătămării integrității corporale sau sănătății, în regulament sunt stipulate cazurile pe care medicul legist trebuie să le raporteze instituțiilor de drept – copii victime, acte de violență în familie.

Tags: copiifamiliefemeivătămare corporalăviolenta
Categorii: SocialȘtirile zilei