Guvernul afgan distribuie GRATUIT pâine

Publicat:

Guvernul din Afganistan a început să distribuie gratuit pâine unui număr de sute de mii de oameni din întreaga ţară în această săptămână, în condiţiile în care aprovizionarea a fost afectată de restricţiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi preţurile au crescut vertiginos, au declarat oficiali şi experţi citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Peste 250.000 de familii din capitala Kabul au început să primească câte zece lipii gratuite pe zi în prima fază a proiectului.


Citeşte şi: Un avion PLIN cu ajutoare medicale S-A PRĂBUŞIT în Somalia. TOŢI cei aflaţi la bord au murit!

Preşedintele Mohammad Ashraf Ghani a afirmat că distribuţia de pâine are loc şi în alte oraşe, în contextul în care preţurile în creştere lovesc ţara care este deja una dintre cele mai sărace din lume, cu peste jumătate din populaţie trăind sub pragul de sărăcie.

Inflaţia a fost în aprilie în Afganistan de 12,1% în aprilie, iar inflaţia pentru produsele alimentare a fost de 27%, în creştere cu 11% faţă de luna anterioară, a declarat Omar Joya, economist la think-tank-ul Institutul Biruni din Kabul.

“Dată fiind dependenţa ridicată a Afganistanului de alimente importate şi produse nealimentare, modul în care a fost afectat comerţul în urma închiderii frontierelor poate avea un impact grav asupra inflaţiei”, a spus Joya.

Creşterea vertiginoasă a preţurilor alimentare, care a venit în luna sfântă a Ramadanului, este o lovitură dură pentru ţara afectată de conflictul vechi de decenii între SUA şi insurgenţii talibani.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

“Situaţia COVID-19 din Afganistan se transformă rapid dintr-o urgenţă sanitară într-o criză alimentară şi a mijloacelor de subzistenţă”, a declarat Parvathy Ramaswami, director adjunct de ţară al Programului Alimentar Mondial (PAM).

Afganistanul a raportat marţi 3.224 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 95 de decese.

“De parcă exploziile şi atacurile nu erau suficiente pentru a ne face viaţa mizerabilă; acum ne confruntăm şi cu temerile legate de virus şi de penuria de alimente”, a declarat Amiran Jalazi, o mamă a patru copii al cărei soţ a fost ucis într-un atac al militanţilor în acest an, la Kabul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris Jucătoarea de tenis Coco Gauff, campioana de...

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris Céline Dion se află la Paris, cu trei zile înainte...

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iulie 2024

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 25 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7599 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5856 Coroana...

Natalia Munteanu, căpitanul echipei naționale de fotbal feminin, s-a transferat la clubul de fotbal Fenerbahce

Natalia Munteanu, căpitanul echipei naționale de fotbal feminin, s-a transferat la clubul de fotbal Fenerbahce Natalia Munteanu, portarul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.