Guvernul american ordonă companiei feroviare la originea accidentului din East Palestine să plătească operaţiunile de depoluare

Publicat:

Guvernul american a ordonat marţi companiei feroviare Norfolk Southern, proprietara trenului cu produse chimice toxice deraiat recent în Ohio, să cureţe poluarea rezultată din accident şi să îşi asume responsabilitatea financiară a operaţiunii, ameninţând-o că, în caz contrar, o va face să plătească ‘triplul’ costurilor, transmite AFP, potrivit agerpres.

La 3 februarie, deraierea unui tren în localitatea East Palestine, în Ohio, a provocat un incendiu uriaş şi evacuarea a sute de persoane. Trenul transporta, printre altele, clorură de vinil, un produs chimic cancerigen şi foarte inflamabil, utilizat la fabricarea plasticului.


Citeşte şi: Un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului – Black News

Autorităţile feroviare au procedat la evacuări ‘controlate’ de clorură de vinil pentru a evita o posibilă explozie, eliberând fum toxic în atmosferă.

Agenţia americană de protecţia mediului (EPA) a anunţat într-un comunicat că a cerut companiei Norfolk Southern să ‘cureţe solul şi resursele de apă contaminate’ şi să ‘ramburseze EPA pentru serviciile de curăţare care le vor fi oferite locuitorilor şi afacerilor pentru a-i linişti şi mai mult’.

EPA mai menţionează că ordinul este constrângător şi că va aproba un plan cu ‘toate măsurile necesare pentru înlăturarea pagubelor de mediu cauzate de deraiere’.

‘Dacă compania nu va duce la bun sfârşit acţiunile ordonate de EPA, Agenţia va interveni imediat, va efectua lucrările necesare, apoi va căuta să oblige Norfolk Southern să plătească triplul costului’, afirmă EPA.

Solicitată de AFP, compania a recunoscut că are ‘o responsabilitate’.

‘Am plătit până acum pentru operaţiunile de curăţare şi vom continua să o facem. Ne angajăm să curăţăm locul în totalitate şi în siguranţă şi suntem pe cale să despăgubim locuitorii pentru perturbările cauzate vieţii lor zilnice’, a adăugat Norfolk Southern.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a încercat să liniştească populaţia după deraierea trenului, în timp ce locuitorii îşi exprimă furia şi îngrijorarea faţă de poluare şi potenţialele consecinţe pentru sănătatea lor.

Citeşte şi: 8 milioane de ucraineni au fugit de război în toată Europa – Black News

Unii localnici au declarat în media că au avut diverse simptome, precum dureri de cap, şi spun că se tem că se vor îmbolnăvi de cancer peste câţiva ani. Circa 3.500 de peşti au murit în cursurile de apă din apropiere, conform agenţiei locale a resurselor naturale.

Autorităţile au afirmat că aerul este ‘sigur’ şi că analizele apei din sistemul municipal nu au detectat prezenţa niciunui poluant, însă locuitorii sunt sceptici şi unii au depus deja plângere împotriva companiei feroviare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.